Lövbiffgryta med dijon
I helgen lagade jag till en av mina favoriträtter med lövbiff, en härligt krämig lövbiffgryta med smak av dijonsenap. Jag brukar variera mellan créme fraiche och grädde, ibland tar jag lite av varje. Om man endast tar grädde kan ha lite mer dijonsenap i (vilket jag gjorde igår). Dessutom provade jag att byta ut saltet mot oxfond vilket gav ett mycket bra resultat. Det blir också gott att ha i lite finhackad, färsk timjan. Man kan med andra ord prova sig fram till den smak man själv föredrar.
Denna gång valde vi att servera med klyftpotatis som bakats i ugn med olivolja, grovmalet havssalt och skivad vitlök. Det blev jättegott kan jag meddela.
Recept för 4 personer
Ingredienser
600-700 g lövbiff
1 gul lök
3 dl grädde
2 msk dijonsenap
2-3 msk oxfond
nymalen svartpeppar efter smak
ev 2-3 msk färsk hackad timjan
Gör så här
Strimla lövbiffen och stek tills den fått lite färg. Hacka lök och låt den steka med. Tillsätt créme fraiche och grädde. Klicka i dijonsenap, koka upp och låt småkoka ca 5 minuter. Krydda med salt, peppar och färsk hackad timjan Servera med pasta eller klyftpotatis och sallad.