Våra goda köttbullar

Hemgjorda köttbullar med makaroner, rårivna morötter och lingonsylt, tänk att det kan vara så gott! Man glömmer ofta den enkla, goda husmanskosten för alla de nya spännande rätterna som kommer från världens alla hörn. Men ibland kommer man ihåg att de finns och man blir glatt överraskad över hur gott det smakar. Ikväll åt vi våra hemgjorda köttbullar som vi gör enligt ett gammalt beprövat recept.

Recept för 4 personer

Ingredienser
600 g köttfärs
1 stor gul lök
3/4 dl havregryn
Drygt 1 dl vatten
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
nymalen svartpeppar

Gör så här
Låt havregryn svälla i vatten ca 10 minuter, tillsätt potatismjölet och lägg i köttfärsen. Knäck ägget i kopp och tillsätt. Finhacka löken och tillsätt. Salta och peppra. Rör om till en jämn smet. Rulla köttbullar i önskad storlek och stek

Tips: det går utmärkt att steka i ugn i 200° ca 20 minuter. Man kan då steka en en stund i stekpanna för att få fin färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0