Spagetti Bolognese
Vi älskar vår hemgjorda köttfärssås och sist vi gjorde den blev den extra god. Det kan bero på att vi fräste vitlöken tillsammans med löken innan vi tillsatte köttfärsen. Sedan åt vi den med rårivna morötter och det var en hit!
Recept för 4 personer
Ingredienser
700-800 g köttfärs
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning eller 3 msk köttfond
1 förpackning (370 g) krossade tomater
3-4 msk tomatpuré
1 msk hackad färsk oregano
salt
nymald svartpeppar
Gör så här
Finhacka löken och vitlök och stek den fösiktigt tills den är mjuk utan att den tar färg. Tillsätt köttfärsen och bryn med, finfödela under tiden färsen.. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och buljong eller fond, låt koka i 5 minuter.Tillsätt hackad oregano, låt koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Serveras med pasta och sallad och/eller rårivna morötter.

Recept för 4 personer
Ingredienser
700-800 g köttfärs
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning eller 3 msk köttfond
1 förpackning (370 g) krossade tomater
3-4 msk tomatpuré
1 msk hackad färsk oregano
salt
nymald svartpeppar
Gör så här
Finhacka löken och vitlök och stek den fösiktigt tills den är mjuk utan att den tar färg. Tillsätt köttfärsen och bryn med, finfödela under tiden färsen.. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och buljong eller fond, låt koka i 5 minuter.Tillsätt hackad oregano, låt koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Serveras med pasta och sallad och/eller rårivna morötter.

Kommentarer
Trackback