Kinesisk kyckling
I fredags blev det kinesisk kyckling, skulle vara med böngroddar men det hittade vi inte i affären så det blev solrosgroddar istället. Vi hade hittat ett bra recept i senaste Matmagasinet som vi ville prova, under rubriken Mätt och Lätt. Vi la dock till betydligt mer grönsaker än i receptet med strålande resultat.
Recept för 4 personer
Ingredienser
600 g kycklingfilé
rapsolja till stekning
1 strimlad röd paprika
2 morötter i strimlor
1 purjolök i sneda skivor
100 g solrosgroddar
200 g strimlad vitkål
2 msk flytande honung
3 tsk risvinäger
1,5 msk soja
3 tsk kycklingfond
Gör så här
Strimla kycklingen fint. Skälj och strimla grönsakerna. Hetta upp olja i en wok och stek kycklingen tills den fått lite färg. Rör om så att bitarna inte klibbar ihop. Tillsätt grönsakerna och stek några minuter under omrörning. Krydda med honung, soja, vinäger och fond. Koka ihop.
Servera med basmatiris. Vi hällde på lite sweet chilisås och det blev jättegott!